lélekterápia másként

Türkíz ölelése

A CSAKRÁK

A tudat kapui

2017. december 18. - Türkiz Ölelése

Mostanában több kérdés is felvetődött a csakrákkal kapcsolatban vendégeim, klienseim részéről, hogy pontosan mik is a csakrák, hogyan működnek, miért kell foglalkoznunk velük.

Szeretnék egy kis összefoglalót adni nektek, biztos nem minden kérdésre találtok választ, nyugodtan tegyétek fel, ha valami nem világos.

mandala-2798417_640.jpg

 

Először is azok a kis energia kerekek, amik mindannyiunkban ott vannak, minden élőlényben megtalálhatóak, speciális helyek, amik a gerinc mentén helyezkednek el. Ezeken a pontokon vesszük fel az energiát a környezetünkből, illetve a külvilágból érkező impulzusokat itt dolgozzuk fel. Különálló kommunikációs központoknak is nevezhetjük őket, amik egymással összehangoltan, egymást segítve végzik munkájukat, ahol tudatossági fokozatok-beli eltérés, erőközpont, energiagenerátorok vannak.

Maga a szó szanszkrit eredetű ,jelentése: kerék, energia örvény. A keleti filozófiát valló emberek mind a csakrákon keresztül szemlélik az egyén jóllétét, egészségét. Az örvényként működő csakrákban keveredik a kint és  a bent: a külső impulzusok a csakrákon keresztül örvénylenek be a testünkbe, ahol információk, érzések, gondolatok jönnek létre a belső, már meglévő tartalommal keveredve.Ezek az információk lesznek az építő kövei a lelki, intellektuális, fizikai folyamatainknak az életünkben.

Mi történik, ha zavar van a rendszerben?

Mivel a csakrák egymással összefüggő rendszert alkotnak, ezért fontos, hogy ha valamelyik csakránk nem megfelelően működik, időben felfedezzük, mert a hibás csakraműködés hatással van az előtte , illetve a mögötte lévő csakrára is: gyengítheti vagy túlműködésre serkentheti, ami további gubancokat okoz nekünk. A legnagyobb veszélyt az elnyomott, fel nem ismert érzelmek okozhatják, de lehet egy nem jól megélt élethelyzet, emberi kapcsolat akadálya az energia megfelelő áramlásának. A saját negatív gondolatainkkal is szennyezzük a csakráinkat: minden egyes dolognak, ami foglalkoztat minket, megvan a megfelelője, amivel rezonál és hatással van az adott központ működésére. A rendszeres aggódás, gyötrődés, félelem az adott téma sávját szennyezi, zsugorítja vagy éppen ellenkezőleg: túl nagyra duzzasztja, ami az egészségünket befolyásolja. Fáradtság, közöny, letargia, az intuició hiánya, testsúly problémák léphetnek fel. 

Hogyan hatnak a csakrák a fizikai létünkre:

Az aurán áthaladó kozmikus energiát a csakrák veszik fel, tárolják és közvetítik az általuk hordozott minőségeket hozzájuk tartozó szervekhez. Minden csakra egy-egy belső elválasztású mirigyhez kapcsolódik, tehát a hibás csakra működés hatással lesz a hormon termelésre és működésre is, valamint a biológiai életkorunkat is befolyásolja az energiaáramlás. A testi-lelki  erőnk, a védekező rendszerünk, a testsúlyunk jelzi, ha problémás valamelyik csakra működésünk. 

A csakráknak minden esetben harmóniában kell állni az Univerzum energiáival, hiszen az táplálja őket, és ez által képes a fizikai testünket működtetni. Akkor mondhatjuk egészségesnek magunkat, ha a csakráink nyitottak, megfelelő méretűek és tisztaságúak. Leginkább légző gyakorlatokkal, meditációkkal, vizualizációval és egyéb természetes anyagokkal tarthatjuk tisztán a csakráinkat, ezeket külön-külön rendszerbe foglalva fogom ismertetni minden csakránál külön-külön.

A folytatásban egyenként ismerkedünk meg a csakrákkal sok szempontot figyelembe véve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkizolelese.blog.hu/api/trackback/id/tr713509529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása