lélekterápia másként

Türkíz ölelése

A Benned élő Mágus

2017. február 06. - Türkiz Ölelése

Életed nehezebb szakaszaiban el szoktál gondolkodni, hogy ki az oka és  hogy ezt miért kell átélned? Tudsz felelősséget vállalni a saját életedért vagy még mindig mutogatsz a szüleidre, tanítóidra, nehéz gyerekkorodra, főnöködre...stb. vagy inkább azt nézed, miként fejlődhetsz a helyzetedben, mit tudsz ebből tanulni, és hogy a környezetedet hogy tudod alázattal szolgálni úgy, hogy nem válsz szolgává. 

 

Ma egyik kedvenc könyvem került a kezembe: Deepak Chopra; A Mágus útja. Az elején van egy rövidke meghatározás, hogy ki is az a mágus:

"A mágus a félelmet örömre, a csalódottságot beteljesedésre tudja változtatni.

A mágus az időhöz kötöttet időtlenné tudja alakítani, 

A mágus minden elképzelhető határt átlépve a határtalanba tud vinni."

Mit gondolsz, ki lehet a Mágus?

Ki lehet az aki az emberi lényedet is képes arannyá változtatni, aki  az alapvető érzéseidet, mint például a félelem, a tudatlanság, a gyűlölet, szégyen, értékes tulajdonságokká varázsolhatja?

Sőt, picit lépjünk vissza az időben!Mit gondolsz, mi kellett ahhoz, hogy ezek a tulajdonságok megjelenjenek benned? Mikor és mitől válunk olyan emberekké, akik azért nem tesznek meg valamit, mert félnek a következményektől, pedig még nem is tudja, hogy bekövetkezik e  vagy sem. Kik kódolják belénk, hogy csak akkor vagyunk szerethetőek, ha ezt és ezt megtesszük vagy éppen nem tesszük. Mikor merünk olyan döntéseket hozni, amik a mi érdekünket szolgálják? Egyáltalán lehet úgy döntést hozni, hogy ha kiállsz az érdekeidért, önmagadért, hogy másokat ne bánts meg? 

Ilyen és hasonló kérdéseken talán már Te is elgondolkodtál. Mert tudnunk kell, hogy meddig terjed a felelősségünk a saját életünkben és a másokéban és hogy hogyan lehetsz határozott, mégis figyelmes , érzékeny mások igényeivel szemben. És ez nagyon nehéz tanuló folyamat, amíg az engedékeny kisgyerekből, aki mindenkinek meg akart felelni, határozott, önmagát megfelelően értékelő felnőtt lesz.

Mindenki életében ott van a lehetőség, hogy felismerje, hogy ez az Ő pillanata: most meg tudja mutatni, hogy egy megfélemlített, megfelelni vágyó gyermeki énjét használja, vagy a bűvös cilinderből elő tudja varázsolni a határozott, ám nem bántó, másokat nem sértegető énjét és úgy érvényesül. Minél több ilyen alkalmat szalasztunk el az életünkben, annál nehezebb leckéken keresztül fogjuk tanulni. Mert bűvös cilindere mindannyiunknak van, ami tele van szeretettel, megbocsájtással, becsülettel, gondoskodással,  hittel és Tudással! 

 

Ha még nem találtad meg a cilindered vagy nem tudod, hogy hogyan viseld esetleg próbáltad, de úgy érezted, hogy nem illik hozzád, engedd meg, hogy segítsek picit: csak addig fogunk együtt dolgozni rajta,amíg önállóan és magabiztosan nem tudod hordani! Tegyél egy próbát, mert meg látod, hogy Te is egy Varázsló vagy!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkizolelese.blog.hu/api/trackback/id/tr9612125251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása