lélekterápia másként

Türkíz ölelése

Tanulási nehézségek és a hangtál

2017. január 11. - Türkiz Ölelése

 

Az intelligencia annak a függvénye hogy milyen sűrű a két agyfélteke közötti idegpálya összeköttetés, azaz mennyire képes együtt működni a bal és a jobb fele az  agyunknak, hiszen mindegyik máshoz ért.

misy2.jpg

A két oldalnak muszáj együtt dolgoznia bármilyen hétköznapi tevékenységről legyen is szó. Például az olvasásnál a jobb ismeri fel a betűket, de a bal nevezi meg és mondja ki. Tanulási nehézségek származhatnak abból, ha a két oldal nem működik összehangoltan, vagy az egyik a másik terhére dominánsabb. 

Az elektromágneses mező, ami körülvesz minket, a stressz, az információ dömping mind-mind gyengítik a két oldal közötti idegpályát, a le nem vezetett stressz elraktározódik és ezek terhelik az agyunkat, fokozzák a félelem alapú kommunikációt. 

Eredményként dühkitörések, depresszió, alvási zavarok, tanulási nehézségek alakulnak ki, másrészről fizikai tünetként jelentkezhetnek hormonrendszeri zavarok, gyengült immunrendszer, szívinfarktus, irritábilis bélszindróma...stb.

Mit tehetünk?

 Javíthatjuk a kapcsolódást a két fél között, számos egyszerű, könnyen elvégezhető, gyerekekkel játékos formában kivitelezhető gyakorlattal és a több ezer éves múltra visszatekintő hangtálak is ezt a célt szolgálják többek között. Gyerekeknél javul a tanulási képesség, a beszédzavar könnyeben oldódik, a rajzolás könnyedebbé válik, nyitottabb lesz a környezetére a szorongó, zárkózottab gyerek is.

Már egy alkalom is elég ahhoz, hogy javulás lépjen fel de a változás kulcsa a rendszeresség. Biztonságos, mellékhatásoktól mentes terápia gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://turkizolelese.blog.hu/api/trackback/id/tr1612117435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása