lélekterápia másként

Türkíz ölelése

A találkozás

...mindegy, hogy mit áramoltatsz ki, visszatér hozzád

2017. január 13. - Türkiz Ölelése

Képzeld el, hogy beledobsz egy békés tóba egy kavicsot. Előre tudod már, hogy mi fog történni: gyűrűk keletkeznek, amik egyre nagyobbak és nagyobbak a felszínen, míg végül úgy tűnik, hogy elfogynak  és újra csendes lesz a felszín. Viszont a mélybe nem látsz bele: nem tudod, hogy milyen változásokat idéztél elő. Ott lent már semmi nem lesz olyan, mint azelőtt volt, mielőtt behajítottad volna követ. Felkavarod az iszapot, esetleg egy halat megzavarsz, ami arrébb úszik és másik növényt fog eszegetni, megváltoztatja az úszás irányát, pedig csak egy követ dobtál be, nem gondoltad végig, hogy honnan, milyen erővel, milyen irányba dobsz, csak engedted  az ösztöneidnek, hogy had vezessenek. 

Minden így működik a mi kis világunkban: minden ember, akivel találkozol, akivel összenézel, akivel így vagy úgy kapcsolatba kerülsz, hatással lesz rád, az életedre, a személyiségedre,elindít benned valamilyen gondolatot és előfordulhat, hogy nem is tudatosodik, mégis másképpen kezdesz viselkedni. És Te is pontosan ugyanilyen befolyással vagy másokéra. Itt kap súlyt az a mondás, hogy bánj úgy mindenkivel, ahogy elvárod, hogy veled bánjanak.

Ha  úgy gondolkodunk, hogy engem is támogattak, én is támogatok valakit egy élethelyzetben, megtehetem, adok, segítek ...stb, akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat.  Azonban van ,amikor olyan szituációval találkozunk, amikor a tudatalattinkban   bekapcsol a vészcsengő, nem is jut eszünkbe, hogy voltunk már ilyen helyzetbe és akkor nem jól sült el, és  ugyanazt a stresszes reakciót adjuk válaszként, ami akkor tellett tőlünk, abban a terhelt helyzetben. Megteszed, hibás válaszreakciót adsz és már könyvelheted is el, hogy megint ez van...indulhat az önmarcangolás, hogy mit rontottál el, hibáztatsz, okolsz, szenvedsz..."neverending story"... mindig ugyanúgy bántasz meg valakit, akaratodon kívül, vagy mindig ugyanúgy végződnek bizonyos élethelyzetek, kapcsolatok nálad és már rosszul érzed magad tőle. Változtatnál, de nem tudod, hogy mit, kit és hogyan...

Ha ez sokszor fennáll, érdemes megnézni, mi van a háttérben, mit tartogatsz a tudatalattidban, miért nem tudtad még elengedni! A Türkiz Ölelésével segítségedre lehetek, de a szép az, hogy ebben a "játékban" a felelősség a Te kezedben van, Te mondod meg, hogy merre menjünk, én csak a mankód vagyok. Engedd, hogy egyre több és több pozitív helyzet rajzolódjon ki a te életedben is és élvezd, hogy úgy alakulnak a kapcsolataid,élethelyzeteid, hogy jól érezd magad tőlük.

Bemásolok egy videót, akár el tudod hinni, akár nem, érdemes megnézni és picit gondolkodni, hogy mi az amit szeretnél változtatni magadon, hogy jobban érezd magad a világodban.

                                                                  videó forrás: Mosolysziget

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkizolelese.blog.hu/api/trackback/id/tr8012123839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása